Referenser

Referenser yoga-mindfulnessAnnalena Andersen - har deltagit i Yoga-mindfulness i yogastudion och online

Hur länge har du deltagit i Yoga-mindfulness och vad var ditt ursprungliga motiv att börja?
Har ditt motiv förändrats under den tid du har deltagit?

Jag började med yoga-mindfulness i januari 2020 när min väninna frågade om vi skulle prova. Motivet från början var att testa något nytt och något som var bra för att minska min stress. Nu efter att ha gått två kurser känner jag att det är bland det bästa jag har gjort! Så välbehövligt. Min man ser skillnad på mig direkt efter att jag har haft passen och ser stor skillnad på hur jag är. Jag känner mig lugnare och tryggare i mig själv. Känner att jag aldrig vill sluta med yoga-mindfulness.

 

Vad upplever du att det ger dig/vilka effekter upplever du av att delta i Yoga-mindfulness?

Under själva passet: I början känner jag mig oftast stel och märker hur kroppen slappnar av under passets gång. Jag hittar min närvaro. Att vara ”här och nu”.

 

I din vardag mellan passen: Jag känner mig upplyft och stärkt efter varje pass. Känslan håller i sig i några dagar. Sen pockar vardagen på med allt vad det innebär. Jag har märkt att jag ger tid till mig själv att andas koncentrerat och det inger lugn i kroppen. Emellanåt gör jag några yoga-övningar och vill gärna göra det mer eftersom jag vet och känner att jag mår bra av detta.

 

Har din upplevda effekt förändrats över tid – på vilket sätt i så fall?

Jag känner att effekten håller i sig längre nu än i början. Att jag har lättare att komma ner i varv.

 

Hur har du upplevt yogalärarens sätt att lära ut Yoga-mindfulness?

Mycket bra! Du inger ett lugn och har väldigt fin närvaro.

 

Rekommenderar du Yoga-mindfulness till dina vänner?

Absolut! Varje gång jag får en chans 😊

 

Är det något i upplägget av passen eller kursen/kurserna som du saknar
eller något som du inte tycker är bra?

För mig personligen har det hjälpt mig mycket när du har gjort övningen med att acceptera ljud utifrån. Att jag lättare kan koncentrera mig på passet. Jag kan sakna att jag inte riktigt kommer ner i djupare vila men tror att jag behöver lära mer yoga för att lyckas med det digitalt.

 

Vad är din övergripande upplevelse av att delta i Yoga-mindfulness hos Irmela Lilja Coaching & Yoga?

Har bara bra saker att säga om Irmela. Du är inlyssnande. Lyssnar på gruppen. Om någon har ett specifikt ”problem” lägger du in sådana övningar i passet. Alla deltagare är viktiga. Alla får plats. Lugn och saklig, mycket kunnig, vilket medför stort förtroende.


Referenser från deltagare i kurs på plats i yogastudion


Kerstin Jonsson

Hur länge har du deltagit i yoga-mindfulness och vad var ditt ursprungliga motiv att börja?

Har ditt motiv förändrats under den tid du har deltagit.

Jag har deltagit i cirka 3 år och mina motiv var att dels lindra ledvärk och att också bli lugnare inombords. Det har också varit mitt mål att, på sikt, dagligen utföra yogaövningar. Numera tänker jag även att vårda min kropp så mycket som möjligt för att få en skonsammare ålderdom.

 

Vad upplever du att det ger dig/vilka effekter upplever du av att delta i yoga-mindfulness.          

Under själva passet:

Jag upplever att jag blir mjukare i lederna och får ett inre lugn.

 

I din vardag mellan passen:

Jag kan fokusera bättre och mitt inre lugn är större.

 

Har din upplevda effekt förändrats över tid – på vilket sätt i så fall?

I början kände jag mera stress när jag utförde rörelserna och ville avsluta dem så fort som möjligt. Jag blev även frustrerad över att inte se några märkbara förbättringar. Numera kan jag med lugn fokusera på rörelsen och förtrösta mig på att de gör nytta på lång sikt.

 

Hur har du upplevt yogalärarens sätt att lära ut Yoga-mindfulness?

Jag är mycket nöjd med lärarens pedagogiska förmåga att lära ut yoga-mindfulness.

 

Rekommenderar du Yoga-mindfulness till dina vänner?

Ja, eftersom den passar alla oberoende av rörelseförmåga osv.

 

Är det något i upplägget av passen eller kursen/kurserna som du saknar eller något som du inte tycker är bra?

Jag skulle gärna få handfasta korrigeringar av mina rörelser.

 

Vad är din övergripande upplevelse av att delta i yoga-mindfulness hos Irmela Lilja Coaching & Yoga?

Jag är otroligt nöjd.


Ulrika Pålsson 

Om kursen: Jag har lärt mig att träna på andningen och att den kan hjälpa mig i vardagen om det behövs. Jag har börjat lära känna mig själv under skinnet. Jag har faktiskt kunnat stänga bort saker som kommit i tankarna under passet. Det är inte lätt men de sista gångerna var det lättare. Jag vill fortsätta att gå yoga-mindfulness och rekom-menderar kursen till andra! Det är fem stjärnor av fem möjliga.


I vardagslivet: Vid lite extra hjärtklappning tar jag hjälp av andningen och tänker på luftens väg genom näsan och neråt i lungorna och tillbaka igen. Framförallt när luften passerar näsvingarna, vilken känsla det är att uppleva en sådan viktig funktion. Gör också närvaroövningen och upplever hur jag sitter, kontakten med sittbenen och att känna underlaget där jag sitter eller där jag står. Jag försöker rannsaka mig; vad jag orkar och hinner med på en dag. Och om jag inte hinner idag så gör jag det imorgon. Mindre av att rusa igenom allt, jag gör mer med eftertanke och med medvetenhet. 


Om yogaläraren: Fantastiskt bra, tydliga instruktioner och en otroligt bra röst att lyssna till. När jag övat hemma har jag haft din lugna och metodiska röst inom mig. Du har förklarat bra och påmint oss samma sak om och om igen. Jag har gillat att det funnits tid för frågor och funderingar. 


Pia Ackmark 

Om kursen: Över förväntan, känner mig mer rörlig, lugnare till sinnes och fått bättre hållning. Att mentalt landa in i yogapasset efter en stressig arbetsdag, är total avkoppling för kropp och själ. Jag tänker absolut fortsätta på fler kurser!


I vardagslivet: Har blivit mer medveten om hållning, avslappning och andning.


Om yogaläraren: Irmela som yogalärare är en fantastisk person som utstrålar värme, omtanke och som man snabbt får tillit till.


Sven Olsson 

Om kursen: Den har varit mycket bra. Jag har fått avslappning, balans och styrka under kursen.


I vardagslivet: Jag har fått bättre hållning och tänker mer på hur jag står och går. Jag stressar avsevärt mindre nu än tidigare.


Om yogaläraren: Mycket bra lärare. Jag vill gå fler kurser och jag kommer att rekommendera att andra går på dina kurser.


Erica Forsell 

Om kursen: Det har varit en välbehövlig, avkopplande och avslappnande stund i min vardag. Ju längre jag deltagit desto mer har jag kommit in i det och kan njuta av det. Jag har främst kommit ner i varv och lärt mig vara i nuet under passet allteftersom. Mindre och mindre tankar som virvlar omkring. Jag har upplevt ett skönt lugn omkring mig efter passen. Jag vill gärna fortsätta och kan absolut rekommendera detta till andra i min omgivning.


I vardagslivet: Har börjat reflektera mer över min andning och gör andningsövningar ibland, det gjorde jag inte innan. Förhoppningsvis kommer jag att göra enklare yogaövningar hemma framöver.


Om yogaläraren: En väldigt lugn, erfaren och förtroendeingivande instruktör som värnar om allas hälsa och alltid ger tips om alternativa övningar till deltagarna.


Emma-Helena Berglund

Samlad bedömning av kursen: Yoga-mindfulness med Irmela har varit helt fantastiskt! Hela stämningen i gruppen har varit toppen och det är Irmela en huvudanledning till. Hennes lugna aura gör att så fort man kliver in i yoga-rummet så blir man själv lugn. Hon berättar grundligt och visar tydligt varje övning och är mycket lyhörd för allas olika förutsättningar och ser alla på ett mycket varmt sätt! Jag har nu gått i fyra terminer med yoga-mindfulness hos Irmela och kommer fortsätta med det.


Referenser för onlinekurs i Yoga-mindfulness


Niloofar Kazemi

Irmela är en omtänksam yogalärare. Hon är väldigt uppmärksam på alla deltagares olika behov och besvär. Hon anpassar innehållet av kursen vid behov så att det känns bra för alla. Onlinepasset ger mig möjlighet att förvandla mig från rastlöshet i vardagen till att vara lugn och samlad. Jag känner också att min rygg mår bättre efter några veckors mjuka yoga rörelser som kursen erbjuder.


Kerstin Jonsson

För mej fungerar online-pass i yoga-mindfulness överraskande bra, det är ett bra sätt att bevara kontinuiteten i övningen, när tiderna inte lämpar sig för möten i "samma rum". Det är lätt att ta till sig de utförliga instruktionerna och det går även bra att följa ledaren på "skärmen". För mig har det även blivit en inspiration till att fortsätta göra yoga på egen hand i hemmiljö, mellan de digitala passen. Det är förstås, utan tvekan, allra bäst att få öva tillsammans i en studio för det ger en annan kontakt och närvarokänsla med gruppen.


Ulrika Pålsson

Jag upplever att yogan online håller samma höga klass som i studion. Irmela ser var och en av oss och kan vägleda oss när vi behöver. Jag får känslan av lugn efter ett online yogapass precis som när jag varit i studion. Det är välinvesterad tid för mig att kunna göra det hemma med ledning av en yogalärare. Det håller mycket hög kvalité trots avstånd. Det hjälper mig också att göra yoga själv en annan dag, den blir liksom närmare! Tack för att man får denna möjlighet till yoga i dessa konstiga tider. Jag värdesätter det väldigt högt.

   

unsplash