Om mig

Om mig


Min träning och utbildning till lärare i yoga-mindfulness har jag fått då jag har studerat med Bikash Acharya på Institutet Growth, health & care. Jag utövar yoga under hans kvalificerade handledning sedan många år. Yogalärarutbildningen som är på tre terminer har jag gått två gånger, för att fördjupa mig, då den är så utvecklande och inspirerande. Jag fortbildar mig hela tiden och har undervisat sedan 2010. Är även diplomerad personlig coach utbildad hos Marie-Louice Wallin och Anna Friedensberg på Novus coachutbildning (tidigare Coaching Heart to heart).


Min erfarenhet är att när vi minskar våra begränsningar och frigör våra resurser skapar det ett större inre lugn och vi känner oss mer tillfreds med oss själva och våra liv. Denna inre ro kan i sin tur inspirera andra och spridas som ringar på vattnet i vår omgivning. Det ger arbetet som yogalärare och coach mening och känsla av delaktighet i ett större sammanhang.


       Utbildning     

  • Yogalärare, tre år (Growth, health & care)
  • Kurser i yoga och personlig utveckling
  • Coach (Novus coachutbildning - tidigare Heart to heart)
  • Journalist (fil. kand. Stockholms universitet, JMK)


Jag började mitt yrkesliv på Sagostigen som min familj startade på vår gård Hällarens mark i Södermanland med ponny- och åsneridning, arbete i entrén eller i serveringen. Jag har också arbetat som trädgårdsarbetare, på posten

och en sommar som lantbrukspraktikant.


Inom kommunikation och journalistik har jag arbetat bland annat som reporter, webb- och tidskriftsredaktör samt kommunikatör. De senaste tio åren har jag haft ett deltidsuppdrag som förenar flera av mina kompetenser: utvecklingsledare med ansvar för intern och extern kommunikation samt intern utbildning, kvalitetssäkring organisationsutveckling och handledning. Under tiden har jag utbildat mig till yogalärare och coach, kunskaper som jag använder både som anställd och i min egen verksamhet.


Tillsammans med Erica Palmcrantz Aziz har jag gett ut två böcker inom mat och livsstil;

Raw food på svenska och Raw Delight >>


Mina föräldrar var förebilder, de hade anställningar och de byggde upp egen verksamhet. Ibland körde de båda delarna på en gång. Min äldre syster var entreprenör redan i grundskoleskolåldern och startade ridläger på gården. Sedan dess har hon varit traktorförare, lantmästare, biståndsarbetare i Nepal och nu tolk i nepali och engelska.


Min pappa var tidigt ute med att arbeta hemifrån när han i många år satt i entrén till Sagostigen från maj till september och samtidigt jobbade på distans för sin arbetsgivare. Min mamma var förskollärare och hade en ambulerande förskola och dansskola i de små sörmländska samhällena. Hon skapade också sagosånger för barn och vackra eternellkorgar som vi sålde på Sagostigen.


Jag känner mycket engagemang för att hela Sverige ska leva och vara en bra plats att bo på vare sig det är på landsbygden, i mindre orter eller i stora städer. Jag har själv vuxit upp på landsbygden, bott i tre olika medelstora städer och sedan många år bor jag nu i Stockholm. Många i min familj har rest mycket, arbetat, studerat och bott i olika länder. Det internationellla perspektivet har alltid funnits där. Mina föräldar förverkligade drömmen om Australien vid 60+ och bodde där i flera år innan de flyttade till Villach i Österrike och sedan återkom till Sverige. För mig har Indien en speciell plats i hjärtat genom sin rika kultur (kulturer) och genom den oerhört utvecklade yogafilosofin.


   

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera