Om mig

Irmela Lilja Coaching & Yoga

Kurser i Yoga-mindfulness

Maria Skolgata 40, Södermalm 

Nya kursstarter ht 2019

Måndagar Fullbokad

Fortsättning 8 veckor
Start 21/10 kl 17.30-19.00 
Lärare Irmela Lilja

Tisdagar
Senior/nybörjare 4 veckor

Yoga-mindfulness på stol

Start 22/10 kl 15.15-16.45

Lärare Ing-Marie Hulterstam


Torsdagar

Grund/fortsättning

Start 24/10 kl 17.30-19.00 

Lärare Irmela Lilja


Mer om kurser och priser

SitterVidFontänVäxtlighet2
IMG_2567
54-1
78-1
73-1
60-1
89-1
IMG_1438
oskars-sylwan-uJEX3Ju1NAc-unsplash

Meditation - drop in

Tisdagar 7.00-7.45 

50 kr/gång/Swish på plats

Lärare Malin Björnell


Masesgårdens
hälsohem

Boka hälsovecka/5 dygn

med Yoga-mindfulness

14-19 september 2019

Lärare Irmela Lilja


Personlig yogaträning 

PYT - Enskilda lektioner - individuellt upplagda pass
på tider som passar dig.

Lärare Irmela Lilja


Personlig coachning

Stöd för livsstilsförändring individuellt eller tillsammans med en vän eller partner.

Irmela Lilja, personlig coach

Om mig


Min träning och utbildning till lärare i yoga-mindfulness har jag fått då jag har studerat med Bikash Acharya på Institutet Growth, health & care. Jag utövar yoga under hans kvalificerade handledning sedan många år. Yogalärarutbildningen som är på tre terminer har jag gått två gånger, för att fördjupa mig, då den är så utvecklande och inspirerande. Jag fortbildar mig hela tiden och har undervisat sedan 2010. Är även diplomerad personlig coach utbildad hos Marie-Louice Wallin och Anna Friedensberg på Novus coachutbildning (tidigare Coaching Heart to heart).


Min erfarenhet är att när vi minskar våra begränsningar och frigör våra resurser skapar det ett större inre lugn och vi känner oss mer tillfreds med oss själva och våra liv. Denna inre ro kan i sin tur inspirera andra och spridas som ringar på vattnet i vår omgivning. Det ger arbetet som yogalärare och coach mening och känsla av delaktighet i ett större sammanhang.


       Utbildning     

  • Yogalärare, tre år (Growth, health & care)
  • Kurser i yoga och personlig utveckling
  • Coach (Novus coachutbildning - tidigare Heart to heart)
  • Journalist (fil. kand. Stockholms universitet, JMK)
  • Förskollärare (Förskollärarlinjen, Solna)
  • Barnskötarutbildning  (Barn- och ungdomsprogrammet, Västerås)


Jag började mitt yrkesliv på Sagostigen som min familj startade på vår gård Hällarens mark i Södermanland med ponny- och åsneridning, arbete i entrén eller i serveringen. Jag har också arbetat som trädgårdsarbetare, på posten

och en sommar som lantbrukspraktikant. Jag utbildade mig till barnskötare

och förskollärare och senare journalist.


Inom kommunikation och journalistik har jag under tio år arbetat bland annat som reporter, webb- och tidskriftsredaktör samt kommunikatör. Nu är jag idag tillbaka i förskolans värld där jag har ett deltidsuppdrag som förenar mina kompetenser: utvecklingsledare med uppgifter som intern utbildning, kvalitets-säkring organisationsutveckling, chefsstöd och handledning. Under tiden har jag utbildat mig till yogalärare och coach - kunskaper som jag använder både i min anställning och i min egen verksamhet.


Tillsammans med Erica Palmcrantz Aziz har jag gett ut två böcker inom mat och livsstil;

Raw food på svenska och Raw Delight >>


Mina föräldrar var förebilder, de hade anställningar och de byggde upp egen verksamhet. Ibland körde de båda delarna på en gång. Min äldre syster var entreprenör redan i grundskoleskolåldern och startade ridläger på gården. Sedan dess har hon varit traktorförare, lantmästare, biståndsarbetare i Nepal och nu tolk i nepali och engelska.


Min pappa var tidigt ute med att arbeta hemifrån när han i många år satt i entrén till Sagostigen från maj till september och samtidigt jobbade på distans för sin arbetsgivare. Min mamma var förskollärare och hade i många år en ambulerande förskola och dansskola i de små sörmländska samhällena. Hon skapade också sagosånger för barn och vackra eternellkorgar som vi sålde på Sagostigen.


Jag känner mycket engagemang för att hela Sverige ska leva och vara en bra plats att bo på vare sig det är på landsbygden, i mindre orter eller i stora städer. Jag har själv vuxit upp på landsbygden, bott i tre olika medelstora städer och sedan många år bor jag nu i Stockholm. Många i min familj har rest mycket, arbetat, studerat och bott i olika länder. Det internationellla perspektivet har alltid funnits där. Mina föräldar förverkligade drömmen om Australien vid 60+ och bodde där i flera år innan de flyttade till Villach i Österrike och sedan återkom till Sverige. För mig har Indien en speciell plats i hjärtat genom sin rika kultur (kulturer) och genom den oerhört utvecklade yogafilosofin.


   

Kurser i Yoga-mindfulness och livsstilsförändring:

  • Maria Skolgata 40, Centrala Södermalm  
  • Yoga-mindfulness centrum Stockholm
    Roslagsg 37, Vasastan

Copyright Irmela Lilja Coaching & Yoga 2016 All rights reserved